Natuurgebied met witte paarden en flamingo's

De Camargue is een natuurgebied van 750 km², gelegen in het departement Bouches-du-Rhône. (Regio Provence) Het ligt vlakbij de Middellandse Zee en is vooral bekend omwille van zijn witte paarden, zwarte stieren en 20.000 roze flamingo’s. Het natuurgebied bestaat vooral uit moeras en wordt omgeven door vele lagunen, meren, duinen en bosrijke gebieden. Een bekend kenmerk van dit gebied is de rijstbouw (mét museum) en de zoutpannen voor zoutwinning vlakbij Salin-de-Giraud en Aigues-Mortes.

Camargue Natuur

Bezienswaardigheden en activiteiten in de Camargue

Toeristen kunnen in de Camargue verschillen activiteiten doen. Zo kan je genieten van paardrijden of een rustgevende wandeling in de natuur, langsheen het strand en zijn lage duinen. Mooie rondvaarten en tal van watersportactiviteiten worden je voltallig aangeboden.

Les Saintes-Maries-de-la-Mer

Voor wie spektakel wil, moet zeker een bezoek brengen aan de arenas van Saintes-Maries-de-la-Mer en Mauguio. (De Course Camarguaise). Daar kan je getuige zijn van stierengevechten, zonder bloedige afloop. Les Saintes-Maries-de-la-Mer is een gemeente in het Franse regio Bouches-du-Rhône en telt meer dan 2500 inwoners. Het is een bedevaartsoord, doordrongen van tradities, waar je via smalle en geplaveide straatjes de sporen kunt volgen van de pelgrims.

Saintes-Maries-de-la-Mer

Arles & Nîmes zijn nooit verweg

Qua cultuur heeft de Camargue streek en zijn omgeving ook heel wat te bieden. Zo kan je het antiek theater en de Thermes de Constantin van Arles bezichtigen. Deze thermen zijn de grootste van de Provence. Ook Nîmes biedt tal van monumenten uit de Romeinse tijd.

Alres Closseum

Bent u op zoek naar chalets in de Camargue?

Ontdek hier alle chalets Bouches-du-Rhônes

Foto: donchili, https://flic.kr/p/rwv35h.


Reacties

Er werden nog geen reacties gepubliceerd.

Voeg reactie toe